Homlokzat tisztítása

Beton tisztítása

A beton tisztítása nem olyan egyszerű feladat, hiszen a felülete durva és kemény, az olajos szennyeződések pedig komoly fejtörést okozhatnak. Megfelelő tisztítószer, gépek és segítség nélkül pedig nem garantált a látványos végeredmény. Szakembereink profi eszközökkel és magas tudással vágnak bele a munkába, ha minket választanak.

A beton tisztítása

A beton az egyik leginkább időtálló burkolat, ennek ellenére alkalmanként tisztításra, mosásra szorul. A módszer miatt azonban nem kell izgulni. A beton tisztítása alapvetően egyszerűen és gyorsan elvégezhető folyamat, de a tisztítószer és egyéb tényezők befolyásolják annak sikerességét. Ha rossz eszközöket használunk, a beton sem biztos, hogy olyan lesz, mint szeretnénk.

Hatékony megoldás a szódaszórás, mellyel megőrizhetjük a beton sértetlenségét. A magasnyomású mosó azonban bármilyen makacs olajfolt ellen hatásos lehet. Szakembereink kizárólag olyan módszerekkel dolgoznak, amelyek nem teszik ki a betont a vegyszerek okozta káros anyagoknak. Amennyiben minket választ, a vastagon lerakódott szennyeződésektől is megszabadulhat.

Beton tisztítása során eredményre vezethet tehát, ha szódaszórással vagy magasnyomású forró vízzel történik a mosás.

Amire még szükségünk lehet:

 • ecet,
 • betontisztító vagy zsírtalanító,
 • mosószer,
 • fehérítőszer.

Olajos beton mosása és a szennyeződések eltávolítása

Az olaj különösen látványos koszként üti fel a fejét. A motor-, gáz- és hidraulikaolaj az idő múlásával és a szennyeződésekkel keverve vastag olajsárrá alakulhat. Mindez nemcsak kellemetlen és veszélyes, hanem egészségügyi szempontból sem túl előnyös.

Különböző tisztítószerekkel (pl. savas) azonban lehet segíteni az eltüntetésében. Miután vártunk pár órát, valamint az olaj és a sár felpuhult, a szennyeződés könnyen feltakaríthatóvá válik. Az általunk használt, 180-250 barral végzett magasnyomás szinte bármilyen foltokat képes eltávolítani, és amiatt sem kell aggódni, hogy véletlenül rossz tisztítószert választanánk.

Beton mosása és takarítása házilag

Ahhoz, hogy megértsük és takarítani tudjuk a beton állapotát, célszerű tisztában lenni a burkolat mivoltával. A beton alapvető összetevői a

 • kavics,
 • a homok,
 • a cement és a
 • víz.

A burkolatot egyesek egyszerűen újrabetonozzák, azonban a felújítás mellett is érdemes letenni a voksokat. Persze a döntést befolyásolja a beton minősége és állapota. Amennyiben viszont házilag kezeljük, nem árt tisztában lenni a legfontosabb tudnivalókkal. Kültéri beton felújításához például a következő lépéseket szükséges tartani:

 • a keverési arányok betartása:
 • a kiegyenlítő anyagoknál való pontos adagolás: ez fontos szempont, csak kis mértékben térhetünk el,
 • illetve a speciális keverőszár használata szintén lényeges.

A betont tehát tisztíthatjuk házilag és önálló módszerekkel, azonban a teljes értékű, roncsolásmentes és tiszta eredmény szakembereink segítségével egészen biztosan elérhető.

A beton mosásának fő lépései

Ahhoz tehát, hogy a betont tisztán tartsuk, időnként el kell végezni egyes lépéseket. Ezek a következők:

 1. Söprés: elsőként végezzük el, hiszen ezzel eltávolíthatjuk a kevésbé makacs szennyeződéseket a betonról.
 2. Öblítés, portalanítás: a felület további odafigyelést igényel, ezért időnként nedvesítsük be vagy akár fedjük le egy régi szőnyeggel.
 3. Magasnyomású mosás: ezzel a technikával elérhető a lehető legjobb eredmény, amelyet szakembereink biztosítanak. 
 4. Takarítás, száradás: Miután befejeződött a mosás, még nem ért véget a munka. Mi azonban semmilyen nyomot nem hagyunk magunk után, eltávolítjuk a tisztítás során keletkező koszt és sárt is. A beton így szinte új állapotban és teljesen tisztán kapható vissza.

A megfelelő karbantartással megelőzhetjük, hogy a beton túlságosan piszkos legyen és később nehezen tisztíthatóvá váljon. A legjobb eredményt tehát akkor érjük el, ha elvégezzük a felsorolt feladatokat, időnként pedig külső segítséget kérünk. Szakembereink garantálják a minőségi tisztítást, mosást.

Betontisztítás szakembereink segítségével

A betonon keletkező makacs szennyeződések könnyen elvehetik az ember kedvét a takarítástól, tisztítástól. A jó hír, hogy nem is kell mindent egyedül csinálni: professzionális csapatunk és az igényekre szabott árajánlat mindössze egy kattintásra van Öntől.

Első lépésként felmérjük a terepet, hogy meghatározzuk, milyen tisztítási módszereket szükséges alkalmazni. Szükséges-e előmosás? Hány fokon, milyen nyomáson végezzük a tisztítást? Az érzékenyebb felületek megóvására kiemelten ügyelünk és pont olyan nyomást, hőmérsékletet alkalmazunk, ami elegendő. Csapatunk számára nem jelent problémát semmilyen szennyeződés eltávolítása, legyen szó hétköznapi koszról (pl. időjárási körülmények miatt), olajról (pl. autóhasználatot követően keletkező) vagy graffitiről, kültéri festékről vagy EPS ragasztó által hagyott foltokról. A beton tisztítása során sem végzünk “félmunkát”.

A beton tisztítását speciális magasnyomású technológiával hajtjuk végre, amihez a szükséges eszközöket mi magunk biztosítjuk. Ezért felelősséget is vállalunk értük. Az egyedi tisztítószereinknek több előnye is van. Nézzünk párat közülük.

 • Környezetbarát. Nem árt a természetnek, ezáltal óvhatjuk a különböző növényeket és fákat a közvetlen közelben is.
 • Állatbarát. Félti kiskedvenceit és nem szeretne ártani nekik? Többé nem kell aggódnia, speciális eszközeink kifejlesztése során rájuk is gondoltunk.
 • Gyermekbarát. Természetesen gyermekeink védelméről is gondoskodunk, a tisztítószerek így nem károsítják egészségüket a tisztítás során. 
 • Szép, esztétikai eredmény. A tisztaság mellett fontos, hogy a beton ránézésre is rendben legyen. Nemcsak ismerőseink előtt vághatunk fel vele, hanem akár eladó, kertes házunk értékét is növelhetjük, ha a beton, a térkő vagy a járólap új állapotban vár leendő gazdájára.

Szeretne ajánlatot kérni és kíváncsi a szolgáltatásunk nyújtotta előnyökre? Mindössze pár lépés választja el attól, hogy találkozzunk velünk. Szakembereink pedig végül felkészülten érkeznek meg a helyszínre, hogy a lehető legszínvonalasabb eredményt produkálják. A megrendelő dolga mindössze annyi, hogy előkészítse a terepet és lehetővé tegye kollégáink utánfutókkal való “közlekedését”. A tisztításhoz vízforrásra van szükségünk.

Amit a megrendelő kap:

 • 100% hatékonyság,
 • 100% kíméletesség,
 • 100% vegyszermentesség.

A megrendelés folyamata pedig a következő:

 • ajánlatkérés telefonon vagy az oldalunkon,
 • egyeztetés, a beton állapotának felmérése,
 • a tisztítás elvégzése a megbeszélt időpontban és helyszínen.

Kérjen ön is ajánlatot!

Ajánlatot kérek
+36 30 601 3529

info@terkomosas.hu
3000 Hatvan, Géza fejedelem u. 1.
Nyitvatartás: H-P: 8.00-17.00

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram